Hass and Associates Accounting Tax Preparation Adjö Försäkringskassan. Hej vinst skatt

 

Försäkringskassan, en 100 - årig avgift på arbetsgivare och anställda, kommer att vara bytt namn "vinst skatt", kanslern har signalerat.

Den ändringen som kommer att föreslås i lagstiftningen att publiceras på tisdag, är det första steget mot sammanslagning inkomstskatt med Försäkringskassan.

 

Ben Gummer MP, en stigande stjärna Tory minister som har kämpat på skatte öppenhet, kommer att föreslå ändringen i en Commons på tisdagen.

Planerna har Treasury stöd. En källa berättade The Daily Telegraph att George Osborne, förbundskansler "är attraherad av tanken".

 

Herr Gummer sade: "Jag är mycket glad att regeringen är intresserade av idén. De har varit mycket lyhörd för försöker göra skattesystemet mer transparent.

"Detta skulle vara ett riktigt bra steg framåt i att göra vad regeringen tar från skattebetalarna tydligare och enklare."

 

Herr Gummer sade att han hoppades att namnbytet skulle påbörja processen med att sammanfoga Försäkringskassan med inkomstskatt till en enda laddning.

Han sade: "den viktigaste delen är att ändra det namnet så allmänheten kan vi börja två som samma, som de är. Detta är ett första steg."

 

Försäkringskassan, som debiteras utöver inkomstskatt, först infördes lagen om Försäkringskassan av Lloyd George 1913 som ett sätt för arbetare och tjänstemän att bidra till vissa fördelar, som statlig pension.

Till skillnad från inkomstskatt tillåts MPs inte att rösta om huruvida det bör tas varje år. De ombeds istället bara godkänna nivå av avgiften.

 

Försäkringskassan krattor i miljarder varje år för statskassan. Den som är anställd och tjänar mellan £149 och £797 veckan betalar 12 procent av sin inkomst i Försäkringskassan. Ytterligare 2 procent betalas på alla inkomster över denna nivå.

Människor som är egenföretagare betalar Försäkringskassan ett schablonbelopp eller som en procentandel av individens årlig beskattningsbar vinst.

 

Hass and Associates Accounting Tax Preparation Adjö Försäkringskassan. Hej vinst skatt

 

Relaterade artiklar:

http://hassassociates.org/

http://hassassociates.org/about-us/

http://hassassociates.org/category/accounting-review/